Die Hard

 

Die Hard med Bruce Willis i hovedrollen er en film de fleste har hørt om. Mange har også sett filmen, og deretter med glede vist den frem til kjente og kjære. Det skal godt gjøres å spille tøffere enn, Bruce Willis. Det er det mange som kan gå god for.

 

I filmen spiller Bruce en politimann, som litt plutselig havner opp i noe utrolig stort. En ekstremt stor terroraksjon. Allerede nå har du skjønt hvem som er helten. Vi befinner oss i Los Angeles og filmen serverer høyt tempo fra start til slutt.

 

Ekstremt mye action

Mange mener dette er den beste thrilleren noensinne. Det er ikke så rart. Det er så mye action i denne filmen, at det holder for mange år frem i tid. Ikke overraskende ble det derfor noen oppfølgere også. Dette elsket fansen, men de kunne nok toppe den aller første filmen.

 

Skal man snakke om og/eller diskutere film, er det naturlig å bringe Die Hard på banen. Det er mange grunner til det. En av dem er at det er en film utrolig mange mennesker kjenner til, og en annen er at det finnes mange meninger om filmen. Skal man vite alt om film og filmens historie, ja da må man studere Die Hard.

 

Julen ble annerledes for hovedkarakteren

Bruce, eller John McClane om du vil (karakteren), skulle egentlig bare på besøk til ekskona for å feire jul. Julen ble ikke helt som planlagt. Istedenfor gaver, ble det terrorister som møtte ham. Med dette som utgangspunkt blir vi dratt inn i en stor verden fylt av action. Dette er den perfekte filmen å se sammen med guttegjengen mens god drikke konsumeres. Det er også en film mange par kan kose seg med, for hvem liker vel ikke litt ekte action som virkelig fanger oss seere?

 

På filmnettstedet IMDb har filmen fått så mye som 8,2 av 10 mulige stjernepoeng. Noen synes kanskje dette er for lite, at filmen burde fått enda mer poeng. Det er nok slik at det er ekstremt vanskelig å komme seg noe nærmere 10-tallet. Altså kan vi være enige om at filmen er god, og at de fleste har denne oppfatningen.

 

En film man burde se flere ganger

Selv om filmen ikke er av de nyeste, er det en film som alltid vil bestå og være relevant. Det er en film mange finner frem og ser på nytt. Den slutter ikke å underholde, selv om man har sett den før. Dessuten kan man oppdage mye nytt, som for eksempel geniale replikker, om man ser den mer enn én gang. Filmelskere vil sette pris på dette!

 

En oppfordring er altså å ikke nøye seg med å se filmen bare en gang, men stadig finne den frem. En god nok film, kan aldri bli sett for mange ganger. Dette er en historie det er verdt å holde liv i.

 

Så kan man fortsette å vise den frem til de små menneskene som plutselig vokser opp og søker action. Denne filmen går ikke ut på dato, heller tvert i mot.

 

Noen av de yngste vil kanskje rynke på nesen av kvaliteten eller noe som har med det filmtekniske å gjøre, men dette er bare fint. La dem få se hvordan det ble gjort før, og la dem lære av det. La dem studere hva slags virkemidler som ble brukt, og la dem komme med forslag til hva som kunne vært gjort bedre. Da lærer de noe, samtidig som de blir underholdt til det fulle.

 

Lenge siden du har sett Die Hard? Da er det kanskje på tide å finne den frem igjen.