Nacho Libre

 

Det er den fantastiske Jack Black som spiller hovedrollen i Nacho Libre. Dette er i seg selv en god grunn til å se denne komedien. Det er få som klarer å få så mange mennesker til å le, som Jack Black.

 

Nacho Libre kan kanskje høres ut som en noe spesiell filmtittel – men den gjør også at man blir nysgjerrig. I hvert fall blir mange av oss det, og det er kanskje en av mange grunner til at folk har valgt å bruke av sin verdifulle tid til å se på denne herlige filmen.

 

En film som snakker til oss

Denne filmen snakker til oss på mange ulike måter. Mest av alt ved å fortelle en historie som mange kan kjenne seg igjen i. Den handler om en noe talentløs mann som ikke føler at han passer inn. Ikke overraskende tar han noen store steg ut i verden.

 

Med humor som virkemiddel er dette en god film med en fin historie. Man kan slappe godt av mens man nyter underholdningen på skjermen.

 

Nacho Libre handler om en mann som jobber hardt for å samle inn penger, og grunnen til at han vil samle inn disse pengene, er det som gjør dette til en varm film. Karakteren vi følger har et ekstremt stort hjerte, og en hel del merkelige idéer. Med andre ord er han jo egentlig ganske så perfekt.

 

2006 var året

Filmen fikk vi i 2006, men den har levd videre siden den gang. Mange av oss plukker den gjerne frem dersom vi trenger litt lett underholdning for å ta oss gjennom en noe hard søndag.

 

Det er Jared Hess som har hatt regien, den samme mannen har også vært med på å skrive manuset.

 

På filmnettstedet IMDb har filmen fått 5,7 av 10 mulige poeng/stjerner. Derfor er det trolig mange som både tror og mener at dette kun er en halvgod film. Dette er muligens fordi det er en såkalt lettbeint komedie – da skal det ofte mye til for å nå høyere opp blant publikum.

 

Det er selvsagt slik at vi alle har ulik smak, men det er nok stor sannsynlighet for at de fleste av oss både kunne ledd av filmen og kost oss med den. Er det egentlig noen gang feil å se en film med Jack Black i hovedrollen?

Finn frem popkornet

Her er det egentlig bare å sette seg godt til rette, finne frem popkornet og gi filmen en sjanse. Så får du se en herlig Jack Black som «Nacho». Av alle ting har denne Nacho vokst opp i et kloster, og har nå endt opp med å bli kokk der – i voksen alder.

 

Selv er han ikke fornøyd med maten som blir laget, som er til foreldreløse barn. Det er dette han vil gjøre noe med. Han vil gi dem bedre mat. Derfor bestemmer han seg for å ta ansvar.

 

Så får vi bli med på hans reise. Han kommer opp med en noe spesiell idé og går «all inn». Han gir rett og slett 100%, og vel så det.

 

Nacho skal tjene penger på å bli bryter. På grunn av en del vanskelige omstendigheter rundt denne «geniale» planen, blir han nødt til å leve et dobbeltliv. Dette høres komplisert og morsomt ut, gjør det ikke?

 

Kjapt oppsummert så er dette en film alle kan nyte og kose seg med. Den er perfekt når hjernen og kroppen trenger ro. Med en munnfull popkorn er kvelden komplett når Jack Black, eller Nacho om du vil, går i gang med sin helt spesielle plan. PS: Filmen er faktisk litt søt også.