The Mummy

 

The Mummy (Mumien) er en film som har fått mange til å skvette litt ekstra. I hvert fall er det fort gjort å kjenne et par frysninger på kroppen når filmen spilles av på skjermen. Har man sett filmen på kino, var det trolig enda verre.

 

Det dreier seg selvsagt om en mumie, en mumie som plutselig våkner. Da blir det relativt skumle og sjokkerende tilstander.

 

Ikke en film for pyser

Dette er selvsagt ikke en film for de som «tåler litt lite». Dette er en film for de som foretrekker både action og litt ekstra fantasi/eventyr i filmer. Heldigvis kan vi berolige oss selv med at dette er ikke noe som skjer i det virkelige livet – dette skjer bare på film.

 

The Mummy har fått gode 7 av 10 poeng på filmnettstedet IMDb, et nettsted mange er innom i en fase der man prøver å velge film for kvelden. Alle filmene i systemet har fått en poengsum, og dette gir mange en pekepinn på om de bør se filmen eller ikke. IMDb har også et kommentarfelt, der de som har sett filmen kan få uttale seg.

 

Til og med filmcoveret er skummelt

Det er ikke bare innholdet, minuttene, som byr på skremmende bilder og øyeblikk. Både cover, plakat og egentlig alt av materiale som er sluppet i forbindelse med filmen, kan få noen og enhver til å grøsse. For mange er dette dog det som pirrer nysgjerrigheten, og gjør at de bestemmer seg for å se den drøyt to timer lange filmen.

 

Det ble oppfølgere

Tydeligvis var det mange som likte denne perlen fra 1999, for det kom også oppfølgere til The Mummy. Fansen slukte helt sikkert de neste filmene også, det kom en i 2002 og en i 2008. Disse kan nok neppe omtales som mindre skumle!

 

Har du fremdeles ikke sett The Mummy kan du med andre ord glede deg til mange timers underholdning. Hvis du er en som liker denne typen filmer, kommer du garantert til å se oppfølgerne også.

 

En ny «The Mummy»

For ikke lenge siden kom det en ny film med det samme navnet. Denne filmen har noen av de samme faktorene, men kommer i en helt ny innpakning. I denne storfilmen finner vi både Tom Cruise og Russell Crowe på rollelista. Dette er i seg selv en god grunn til å se filmen. Store og flinke skuespillere gir som regel et godt produkt – en god film.

 

Se gjerne alle filmene

Kanskje du og vennegjengen skulle kjørt på med en hel kveld med mumier som brått våkner? Det kan sikkert være spennende i seg selv å se både filmen fra 1999 (kanskje også oppfølgerne), og deretter se The Mummy anno 2017. Har du ikke fått nok av mumier etter dette, kan vi nesten ikke hjelpe deg. Så da er spørsmålet: Tør du? Dette er en utfordring mange kan få mye ut av.

 

Fascinerende

Uansett hva man måtte mene om disse filmene, kan de fleste være enige i at mumier er fascinerende. Enda mer fascinerende er det at det er bygget opp historier rundt dette, som har endt opp med å bli til filmer. Selv om dette er fiksjon, er det innimellom skummelt ekte. Det er lett å bli dratt med inn i handlingen – det er kanskje derfor det blir litt ekstra frysninger på publikum.

 

Filmer som kombinerer noe vi kjenner fra gammel historie, med mye fantasi, ender opp med å bli noe mange faller for. Finn frem de gamle Mumien-filmene, og ta deg helt klart tid til å se den nye også. Så får du avgjøre hvilken av filmene som er best!