Love Actually

 

Ikke bare er Love Actually filmen for de som er forelsket eller filmen som gir oss enormt mye kjærlighet. Det er en film mange har forelsket seg i. Det er ikke så vanskelig å falle for de sjarmerende karakterene, de rørende historiene og de sterke øyeblikkene. Det er faktisk utrolig lett.

 

Unike skuespillere

Filmen har med seg så ufattelig mange talentfulle skuespillere, at man nesten kan lure på om de som står bak den er magikere. Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Keira Knightley og Bill Nighy for å nevne noen. Dette er så fantastiske skuespillere, at det i seg selv er en god nok grunn til å se filmen.

 

Selv om Hugh Grant har servert oss mange fantastiske karakter gjennom årene, er det lite som slår hans sjarmerende figur i Love Actually. Det hadde neppe vært mulig å telle hvor mange som forelsket seg i ham og hans kjærlighetshistorie i filmen. Det skal godt gjøres å få det mer ekte – for et par!

 

Colin Firth har også gitt oss suverent mange gode karakterer. Likevel er også han i sitt ess i Love Actually. Han er akkurat så sjarmerende, søt og snill som vi vil han skal være. Selv om karakteren har det relativt kjipt i starten av filmen, blir det andre boller mot slutten. Han treffer selvsagt drømmedama, og det mens han skriver det som forhåpentligvis kunne bli en bestselger.

 

Bill Nighy serverer humor

I tillegg til at det er kjærlighet og romanse som bergtar oss i denne filmen, er humor en annen viktig del. Det er selveste Bill Nighy som står for store deler av latteren vår. Det er faktisk umulig å holde latteren tilbake når hans karakter synger, fjoller og er seg selv. Publikum bare elsker dette.

 

Hver eneste desember blir filmen sett på nytt av utallige mennesker. For mange er Love Actually det som gir den fulle julestemningen. Vi blir fylt opp til randen av kjærlighet, samtidig som julesangene og julestemningen blir kastet mot oss. En perfekt kombinasjon!

 

Love Actually er trolig en film folk så godt som aldri vil gå lei av. Det er en film man stadig kan finne frem, for å se på nytt. Og på nytt. Og på nytt.

 

Filmen minner oss på noe viktig

Den minner oss på at kjærligheten finnes. Den minner oss på alt det fine. Den minner oss på at selv om livet brått er litt kjipt, er det ikke nødvendigvis så lenge til det snur. Dette er en påminnelse som er viktig for veldig mange av oss.

 

Også er det jo helt fantastisk å få denne påminnelsen, samtidig som man blir underholdt til det fulle. Man kan smile, le og gråte en skvett. Man får garantert kjenne hjertet banke litt ekstra fort. Både for karakterene og for historiene som fortelles.

Det burde ikke vært lov å ikke ha sett Love Actually

Satt litt på spissen så burde det jo egentlig ikke vært lov å ikke ha sett denne filmen. Det gjelder nok ikke så mange, men dersom du ikke har prøvd å forelske deg i Love Actually – er det virkelig på tide. Sannsynligheten er særdeles liten for at du ikke vil like det du ser. Du kommer tvert i mot til å falle hardt. Det er det de fleste har gjort.

Selv om ikke alle ønsker å innrømme at de liker romantiske filmer, er dette faktisk en film det likevel er stuerent å digge. Nettopp fordi den er så god, fordi den gir julestemning, og fordi skuespillerne leverer gull og mer til. Sånn cirka nå burde du være overbevist om å se filmen!