The Dark Knight

 

The Dark Knight gir oss en fantastisk Batman-historie. Da filmen kom ble den snakket om både her og der, og siden har den også blitt omtalt mye. Dette var en film mange kunne elske, og det nærmest fra de første minuttene av den.

 

Karakteren som fikk mest oppmerksomhet er definitivt The Joker. Det var selveste Heath Ledger som spilte denne rollen, og da han døde ble filmen snakket enda mer om. Nesten alle var enige om at dette var hans beste jobb noen gang, og at ingen kunne ha klart å gjøre det bedre.

 

I nyere tid har vi sett Jared Leto som Jokeren. Han hadde et litt annet uttrykk, men har også fått mye skryt for sin prestasjon.

 

Vi glemmer aldri Heath Ledger

Uansett er det en ting som er helt sikkert. Vi kommer aldri til å glemme Heath Ledger i The Dark Knight. Det er faktisk så godt som umulig. Han gjorde virkelig inntrykk på oss, og siden filmen kom har mange ønsket å kle seg ut som The Joker til både Halloween og på andre kostymefester.

 

En scene fra filmen som også alltid vil være med oss er når Joker forteller om hvordan han fikk arrene han har ved munnen. Dette er rett og slett en episk scene, som er med på å gjøre filmen ekstra fantastisk.

 

Det kan godt hende at du er en av dem som i lang tid etterpå gikk rundt for deg selv og nærmest gjentok denne utrolige replikken. Det var i hvert fall lett å se for seg karakteren, akkurat mens han serverer denne brutale fortellingen.

 

I rollen som Batman eller Bruce Wayne om du vil, var det Christian Bale som skapte magi. Også han leverte en fantastisk rolle som få vil glemme. Man er jo nødt til å like historiens helt, sånn er det bare. Det man la aller best merke til kan ha vært den ekstremt mørke stemmen som satte et eget særpreg på Batman. Dette gjør ham tøff i tillegg til at han selvsagt er en kjekkas.

 

Mørkt på kino

Både handlingen og hvordan det hele er filmet og redigert er lik veldig mørkt. På alle måter. Dette mørket gjør filmen unik. Derfor er den også enda bedre når du sitter i en mørk kinosal og blir dratt inn i et ytterligere mørke. Her kan alt skje, tenker man fort. Og det er absolutt ikke en overdrivelse. Stemningen fester seg til kroppen og man kan lett kjenne på alle inntrykkene – noen litt skumle, men aller mest stor spenning som farer gjennom kroppen.

 

Skal man se filmen hjemme i stua, anbefales det å skru av lyset for å få den optimale opplevelsen. Det er slik The Dark Knight gjør seg best.

 

Alle har et forhold til Batman

Selv om man aldri har vært direkte superfan av Batman, så er dette en figur alle på en eller annen måte har et forhold til. Dette forholdet ble forsterket etter at den mørke filmen The Dark Knight så dagens lys.

 

Det er heller ikke umulig at dette forholdet bare blir sterkere og sterkere med tiden. For som nevnt er dette en film som få kommer til å glemme, mest på grunn av Heath Ledger og hans versjon av The Joker.

 

Kjenner du på at det er lenge siden du sist så denne favoritten av en film? Da er det kanskje på tide med en ny titt. Husk på å skru av lyset da, så blir alt enda litt mørkere. Dersom du er en av de få som ikke har sett filmen, er det mer enn på tide. Du kommer ikke til å angre.