District 9

 

Peter Jackson er et navn mange har merket seg. Det er regissøren av Ringenes Herre-filmene. Derfor var det mange mennesker med høye forventninger som satte seg i kinosaler over hele landet, da filmen District 9 dukket opp. Det er Peter Jackson som har vært produsent av denne filmen. For mange var dette et tegn på at det måtte være bra.

 

For alle som i tillegg til å like mannen bak filmen, setter stor pris på Science fiction er dette en maks opplevelse. Det er et skikkelig Science fiction-eventyr som gjør at du sitter litt langt ute på stolen gjennom hele handlingen.

 

Vi får bli med i et fremtidig Sør-Afrika, der nye innbyggere har ankommet. Nemlig utenomjordiske skapninger.

 

Et eventyr man ble dratt inn i

Filmen hadde norgespremiere i 2009, og mange ville ta seg en tur på kino for å ta del i eventyret og for å få se disse spennende skapningene på et stort lerret. Mange av de norske mediene trillet både femmere og seksere på terningen. Dette var noe svært mange hadde sansen for – et eventyr man ble dratt inn i.

 

Det er selvfølgelig ikke alle som liker slike unaturlige historier, men det er ingen tvil om at mange lar seg fascinere. Selv om det ikke er snakk om realitet eller den ekte verdenen vi lever i, er det lett å leve seg inn i det. Man får lov til å bli en del av universet, noe som gjør at man kanskje drømmer seg litt bort.

 

Skapninger skaper spenning

Mange var helt klart spente på om disse utenomjordiske skapningene som hadde dukket opp, var slemme eller snille. Dette er noe av det som gjør filmen spennende helt fra de første minuttene. Deretter er det gøy å følge med på utviklingen. Hva skjer videre? Et spørsmål man stiller seg selv gjennom nesten to timer.

 

Det er dette som er underholdning på sitt beste. Når man klarer å ta del i en verden man ikke egentlig kjenner så mye til, og samtidig hele tiden er nysgjerrig på hva som kommer til å skje videre. Med andre ord er dette en film som krever innlevelse, men som er bygget opp på en måte som gjør det lett å bli med.

 

Der lettbeinte komedier ikke alltid klarer å fange vår fulle oppmerksomhet, men bare en del av den, klarer dette Science fiction-eventyret å ta tak i oss på en helt unik måte. Til tider kan det føles ut som om disse skapningene vi ikke kjenner til, hopper litt ut av skjermen.

 

Kanskje hadde store deler av publikum en hel del rare drømmer, etter de så filmen og «ble en del av historien».

 

Mye tyder på at det er en bra film

På filmnettstedet IMDb har filmen fått åtte av ti mulige stjernepoeng. Dette sier ganske mye. Det forteller oss at utrolig mange likte det de så, og at man trygt kan sette på District 9 dersom man trenger noe å glane på.

 

Til sammen finnes det altså minst tre kvalitetsstempel. Først og fremst det at Peter Jackson har hatt en finger med i spillet (kanskje en hel hånd), deretter at IMDb forteller om høy poengsum, og til slutt dette med terningkast fra norske medier. Det er en bra film.

 

Så hvis du en dag har lite å gjøre, skal sette deg foran TV-skjermen og ønsker å bli dratt med inn i et eventyr du tror på. Da er det District 9 du skal finne frem. Det er ikke så overraskende hvis du etterpå sitter igjen med følelsen av at du nå har hatt en helt fantastisk filmopplevelse. District 9 kan anbefales – så får du gi din egen dom når du har sett den.