Interstellar

 

I 2014 var det mange Science fiction-elskere som kjente hjertet banke litt ekstra fort. Interstellar ble vist på mange storskjermer nær oss, og mange tok seg turen for å sjekke ut verket.

 

Matthew McConaughey og Anne Hathaway var to av stjernene vi fikk se på lerretet, to skuespillere mange setter stor pris på.

 

Det er ikke så rart at disse to blir satt pris på, for de gjør stadig en helt fantastisk jobb. Det var ikke et unntak når det gjaldt Interstellar. Nok en gang fikk de vist frem sine talenter ved å gjøre karakterene ekte og troverdige. Det er oppskriften på suksess.

 

Filmen handler om en gjeng med oppdagelsesreisende. Ikke overraskende oppdager de noe helt utrolig: Et ormehull i solsytemet vårt. Dette skaper store og nye muligheter.

 

Science fiction er kanskje ikke for alle

Det er ikke alle som liker Science fiction, men når man først gjør det, er det som oftest slik at man da sluker alt som befinner seg i denne kategorien. Science fiction gir oss muligheten til å rømme inn i en ny og annerledes verden. Noen ganger lever vi oss såpass mye inn i dette, at vi begynner å lure på om det er sånn det en gang kommer til å bli eller være. Og det er nettopp dette som er sjangerens magi. Vi har lov til å drømme, tenke og utfordre. Vi får en mulighet til å ta en titt på fremtiden, i hvert fall får vi muligheten til å se hvordan det kan bli. Dette er for mange både spennende og engasjerende.

 

Interstellar høstet mye god kritikk her i Norge, og fikk med det svært mange gode terningkast. Noen omtalte filmen som et mesterverk. Filmnettstedet IMDb viser til 8,6 poeng, av 10 mulige. Altså kan man trygt se denne filmen, uten å være redd for at man sløser med sin dyrebare tid.

 

Mye action

Det er i hvert fall helt sikkert at man ikke kommer til å kjede seg. Gitt at man klarer å gå med på premissene og leve seg inn i dette universet, har man mye bra i vente. Det blir mye action og filmen holder et godt tempo fra start til slutt. Noe som er bra, ettersom den varer i nesten tre timer.

 

Kanskje ikke en film for de utålmodige

Når en film varer så lenge, er det dessverre mange som faller av. Det er mange av oss som liker at de filmene vi ser på, skal ta slutt etter en og en halv time. Da har vi fått nok. Hvis det vi ser er underholdende nok, kan vi tåle at den varer lenger. Er man av den utålmodige typen, vil Interstellar muligens virke noe drøy. Heldigvis og som nevnt vil mye action gjøre at man stadig klarer å engasjere seg, og bli med videre.

 

Det at filmen handler om en gruppe som i bunn og grunn prøver å gjøre alt de kan for å redde menneskene, er det som fanger manges oppmerksomhet. Ivrige mennesker som er villige til å strekke seg langt for andre, det er noe vi liker og setter pris på. Det gjelder også når vi befinner oss i en fiktiv verden.

 

Filmen må nytes

Dette er en film man helst burde ha sett på kino. Dette fordi både lyd og bilde har mye å si når man ser denne typen film. Opplevelsen blir enda bedre når alt er tilrettelagt på best mulig måte. Rakk man ikke å få den med seg på kino, bør man likevel få sett den. Finn frem en strømmetjeneste som tilbyr filmen, trykk play, og kos deg. Dette er to timer og 50 minutter som kommer til å gi deg utrolig mye.